Λίγα λόγια

Για εμάς

Η b-honey είναι μια καθαρά ελληνική οικογενειακή επιχείρηση της Οικογένειας Ιωάννη Δεληγιάννη (Αρ. Μελ/κόμου EL/54-607) που διατηρεί εκατοντάδες κυψέλες τηρώντας την παράδοση της οργανικής μελισσοκομίας σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία και τη συνεχή ενημέρωση στον τομέα αυτό, προσφέροντας γνήσια ελληνικά παρθένα προϊόντα μέλισσας Α’ ποιότητας.

Βρίσκεται στο Μόδι Δήμου Βόλβης, γνωστό και ως «χωριό των λουλουδιών». Ένα χωριό λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, πνιγμένο στα λουλούδια, καθώς τα φυτώρια στα οποία καλλιεργούνται φυτά εξωτερικού χώρου βρίσκονται παντού στο χωριό, ενώ χιλιάδες στρέμματα γης, τα περισσότερα από οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα είναι σπαρμένα με κάθε είδους δένδρα και φυτά απονέμοντας δικαίως το προσωνύμιο αυτό στο χωριό. Από την κάτω πλευρά βρίσκεται η λίμνη Βόλβη, ευλογημένη από το υγρό στοιχείο αλλά και από την εύφορη γη που την περιβάλλει.

Η επιχείρηση διαθέτει ιδιόκτητο εργαστήριο εφοδιασμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας (ηλεκτρικά καρότσια μεταφοράς κυψελών για τις απαραίτητες μετακινήσεις των μελισσιών, μελιτοεξαγωγέα-φυγόκεντρο, μηχανήματα επεξεργασίας κεριού, πρέσα απολεπισμάτων για τον διαχωρισμό κεριού-μελιού, ανοξείδωτες δεξαμενές αποθήκευσης, κ.α.) στο οποίο συσκευάζονται και τυποποιούνται νομίμως όλα μας τα προϊόντα ακολουθώντας όλες τις σχετικές κείμενες νομοθεσίες, με ταυτόχρονη έμφαση στην εφαρμογή πρότυπων τεχνολογιών σε τομείς της υγιεινής, εισαγωγής νέων μεθόδων εκτροφής, αλλά και προσαρμογής της θεωρίας στην εκάστοτε περίπτωση, της απολύμανσης του περιβάλλοντα χώρου, με σεβασμό προς το περιβάλλον, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με εξειδικευμένους γεωπόνους και με πλήθος επιλεγμένων συνεργατών με σκοπό την παραγωγή σταθερής αξίας και ποιότητας διατροφικών προϊόντων.

Ιωάννης Δεληγιάννης
Ιδιοκτήτης b-honey

Πριν περίπου 10 χρόνια και εν μέσω κρίσης, το χόμπι έγινε επάγγελμα. Παρακολούθησα πλήθος σεμιναρίων προκειμένου να είμαι σε θέση να παράγω πιστοποιημένα όλα τα προϊόντα της μέλισσας: μέλι, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη, κηραλοιφές… Πολλοί με ρωτούν αν το επάγγελμα αυτό θέλει υπομονή. Όχι, δεν θέλει υπομονή, γιατί έτσι κάποια στιγμή σκας! Αγάπη θέλει και μεράκι κι εγώ απολαμβάνω την κάθε στιγμή της εργασίας μου…